Publicado: 10 de Marzo de 2021

A inici d´any, les persones majors de 65 anys de Vacarisses van rebre a casa el llibre <Petits Consells per a Grans Persones<, editat per la regidora de Gent Gran. Aquets inclou un seguit de recomanacions i propostes per tenir-les presents en el dia a dia.

Un dels apartats <Festa la vida mes Fácil<, on es descriuen un seguit de productes de suport per facilitar-nos la higiene personal, per aplicar al dormitori i per cuan cuinem. I és que , a mesura que envellim, perdem agilitat.

Aquets consells, peró, no ván adreçats només a la gent gran per la seva pérdua d autonomía, sinó que podem ser d´utilitat a tothom per motius de salud ( una operació i un postoperatori complicat, secüeles derivades de la COVID -19, sobretot si ha ingressat a la UCI etc...) com a conseqúencia d ún accident (laboral, de cotxe, per una caiguda etc..)


QUÉ SÓN ELS PRODUCTES DE SOPORT?


Són utensilis i eines que ajuden a fer les activitats de la vida diária a les persones amb problemes d ´automia, a més de facilitarla tasca de quí en té cura, fent més cómoda i segura la seva atenció. Així, ajudem a relacionar-se amb l éntorn de la manera més adequada, sempre buscant autonomía i seguretat.

Inclouent productes tan coneguts com bastons, crosses, caminadors, agafadors per el bany, baranes per al llit, cadires de rodes, etc...i altres menys coneguts com grues per aixecar persones del llit, comunicacdors per qui tingui problems amb la parla, adaptadors del teclat de l ordinador, seients per la banyera, calçadors llargs, coberts amb el máneg més groixut, llit articulats i que s aixequen, cadires-orinals etc.Tots aquets productes es poden comprar a les ortopédies i convé rebre assessorament professional per saber quin necessitem i com s utilitza.


Hi han activitats que potser ja no podem fer com abans. per exemple, em canso en afeitarme o cuinant a causa dels problems respiratoris important, faig servir crossess i em costa vestirme, tinc tremolors i la sopa em cau de la cullera etc...

A la banyera i han cadires giratories que permeten accedir-hi asseguts, aportant major seguretat.

A la dutxa hi han cadires i taburets amb més o meyns suport depenent de les necesitats, fins i tots cadires de bany per acedir-hi directament amb rodes en els cassos en que no es pot caminar gens.

Al bany en general, agafadors per banyeram dutxa i váter.

Tassa de váter amb alça amb varies mides per no ajupirse tant i algunes inclouen repos pels braços

Higiene, pintes i raspalls amb els mánegs més llargs, més gruixuts i amb una lleugera corba per cuan costa pentinarse, espongues amb mánegs llargs, dispensadors de sabó per si et costa obrir els pots, etc...


CAMVIA LA MANERA DE FER UNA ACTIVITAT COSTOSA


Hi han activitats que ja no podem fer com abans. L objectiu final és tenir la major autonomía per poder fer les activitats senda ajuda o intentar ferles d´una altre manera.

DIARI DE VACARISSES FEBRER 2021