Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
chat Whatsappcómo llegar

LES DESCONEGUDES AJUDES TÉCNIQUES DE LA LLAR

Publicado: 5 de Noviembre de 2019

Prevenir les fractures de maluc des de casa

Les posibilitats de caiguda augmenten amb l edad. Estudis recents indiquen que les persones més grans  de 75 anys pateixen, com a mínim, una caiguda a l any. Aquets grup de població acostuma a reunir una série de factors de risc davant les caigudes com, per exemple, patir d osteoporosis, una disminució de  l agudesa en els seus sentits ( vista o audició ), mobilitat reduida i per Últim , habitualment prenen medicaments crónics que fan més lents els seus reflexes motors.
Entre les fractures més comuns es troben les dels malucs, La major part requereixen hospitalització, ja que s´han d operar per tal que els pacients tornin a tenir una vida autónoma. Aquets tipus de fractures shaN multiplicat en els últims dos anys, coincidint amb l envelliment de la població. És un problema individual, social i de salud pública pel seu augment de morbiditat i mortalitat, així com les cárregues económiques que suposen.
La prevenció d ´aquets tipus de caigudes és multidisciplinar. D ´una banda retardar o tractar l ´osteoporosis és fonamental i normalment es fa amb tractament farmacológic. També sha demostrat que l ´estil de vida que porti la persona pot reduir les possibilitats de fracturar-se el maluc.
Per exemple, fer exercici físic diari  i evitar l ´ingesta de tóxics, com el tabac o l  alcohol.
ADAPTAR CASA NOSTRE
Hi ha quel com més que podem fer. Donat que la població gran acostuma a passar la major part del seu temps a casa, les caigudes doméstiques passen a estar en un punt de mira important. És per aixó que hauriem d´adaptar aquets espais, sobretot el bany, el dormitori, el menjador. Existeixen infinitats d ájudes técniques. Alguns exemples son agafadors, les banquetes de bany, els seients giratoris de la banyera, les catifes antilliscants, les baranes pel llit i els matalassos antiescares i els antiimpactes al terra del costat del llit. També son d ájudA les pinces llargues amb ventoses per ajafar objectes sense inclinar-se o les potes d ´elefant per a facilitar la incorporació al sofa o al llit. Les noves tecnologies han portat novetats com els sensors que permeten alertar a familiars i cuidadors dels moviments a l habitació.
UNA SOLUCIO PER CADA CAS

Desde TOT PER ELS AVIS podem fer un assesorament de cada cas. Coneixent el grau de dependéncia de les persones, us podem ajudar a fer servir algunes subvencions que ofereix la Generalitat, les anomenades PUA ( Prestacions d ´atenció social a Persones amb Discapacitat)
Publicació temporada 2019-2020 Farmacia LES ARENES

haz clic para copiar mailmail copiado